Megfőzzelek.hu Receptek Csirke saslik air fryerben, sült burgonyával.

Csirke saslik air fryerben, sült burgonyával.

Csirke saslik air fryerben, sült burgonyával. post thumbnail image

– Költségekkel

Hozzávalók (4 adag):

• 500 g csirkemellfilé: kb. 1800 Ft

• 1 piros kaliforniai paprika: kb. 300 Ft

• 1 sárga kaliforniai paprika: kb. 300 Ft

• 1 lilahagyma: kb. 100 Ft

• 2 evőkanál olívaolaj: kb. 100 Ft (kb. 15 ml)

• 1 teáskanál fokhagymapor: kb. 50 Ft

• 1 teáskanál pirospaprika: kb. 30 Ft

• 1 teáskanál oregánó: kb. 30 Ft

• Só, bors ízlés szerint: kb. 20 Ft

• 600 g burgonya: kb. 300 Ft

• 1 evőkanál olívaolaj: kb. 50 Ft (kb. 10 ml)

• Friss petrezselyem díszítéshez: kb. 100 Ft

Összesen: kb. 3180 Ft / 4 adag

Egy adag ára: kb. 795 Ft

Elkészítés:

1. Csirke saslik előkészítése:

• A csirkemellet kockákra vágjuk, kb. 2-3 cm-es darabokra.

• A paprikákat és a lilahagymát szintén kockákra vágjuk.

• A csirkét egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, fokhagymaport, pirospaprikát, oregánót, sót és borsot. Alaposan összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük 20-30 percig.

• Miután a csirke fűszereződött, felváltva felfűzzük a húst és a zöldségeket saslik pálcikákra.

2. Sült burgonya elkészítése:

• A burgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk.

• Egy tálban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal.

• Az air fryer kosarába helyezzük a burgonyákat, majd 180°C-on sütjük 15-20 percig, félidőben megforgatva.

3. Saslik sütése air fryerben:

• A csirke saslikokat az air fryer kosarába tesszük, ügyelve, hogy ne érjenek össze.

• 180°C-on sütjük 12-15 percig, félidőben megforgatva, hogy minden oldal egyenletesen átsüljön.

4. Tálalás:

• A sült burgonyákat és saslikokat friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kalóriaérték:

• Csirke saslik: kb. 250-300 kcal/adag

• Sült burgonya: kb. 200-250 kcal/adag

• Összesen: kb. 450-550 kcal/adag

Elkészítési idő:

• Előkészítés: 15 perc

• Pihentetés: 20-30 perc

• Sütési idő: 30-35 perc

Összesen: kb. 1 óra

Nehézségi szint:

🔥⚪⚪⚪⚪

Ez az étel könnyű, nem igényel különleges technikákat vagy eszközöket.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Marha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkalMarha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkal

Hozzávalók (4 főre): • Marha nyak: • 800 g marha nyak • 2 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma (aprítva) • 1 evőkanál mustár • 1 teáskanál füstölt paprika •