– Költségekkel
Hozzávalók (4 adag):
• 500 g csirkemellfilé: kb. 1800 Ft
• 1 piros kaliforniai paprika: kb. 300 Ft
• 1 sárga kaliforniai paprika: kb. 300 Ft
• 1 lilahagyma: kb. 100 Ft
• 2 evőkanál olívaolaj: kb. 100 Ft (kb. 15 ml)
• 1 teáskanál fokhagymapor: kb. 50 Ft
• 1 teáskanál pirospaprika: kb. 30 Ft
• 1 teáskanál oregánó: kb. 30 Ft
• Só, bors ízlés szerint: kb. 20 Ft
• 600 g burgonya: kb. 300 Ft
• 1 evőkanál olívaolaj: kb. 50 Ft (kb. 10 ml)
• Friss petrezselyem díszítéshez: kb. 100 Ft
Összesen: kb. 3180 Ft / 4 adag
• Egy adag ára: kb. 795 Ft
Elkészítés:
1. Csirke saslik előkészítése:
• A csirkemellet kockákra vágjuk, kb. 2-3 cm-es darabokra.
• A paprikákat és a lilahagymát szintén kockákra vágjuk.
• A csirkét egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, fokhagymaport, pirospaprikát, oregánót, sót és borsot. Alaposan összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük 20-30 percig.
• Miután a csirke fűszereződött, felváltva felfűzzük a húst és a zöldségeket saslik pálcikákra.
2. Sült burgonya elkészítése:
• A burgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk.
• Egy tálban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal.
• Az air fryer kosarába helyezzük a burgonyákat, majd 180°C-on sütjük 15-20 percig, félidőben megforgatva.
3. Saslik sütése air fryerben:
• A csirke saslikokat az air fryer kosarába tesszük, ügyelve, hogy ne érjenek össze.
• 180°C-on sütjük 12-15 percig, félidőben megforgatva, hogy minden oldal egyenletesen átsüljön.
4. Tálalás:
• A sült burgonyákat és saslikokat friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kalóriaérték:
• Csirke saslik: kb. 250-300 kcal/adag
• Sült burgonya: kb. 200-250 kcal/adag
• Összesen: kb. 450-550 kcal/adag
Elkészítési idő:
• Előkészítés: 15 perc
• Pihentetés: 20-30 perc
• Sütési idő: 30-35 perc
• Összesen: kb. 1 óra
Nehézségi szint:
🔥⚪⚪⚪⚪
Ez az étel könnyű, nem igényel különleges technikákat vagy eszközöket.
