Ez a fogĂĄs tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi ebĂ©dre vagy vendĂ©gvĂĄrĂłkĂ©nt! A szaftos hĂșs, a sajtos-brokkolis töltelĂ©k, a ropogĂłs bacon Ă©s a friss hĂĄzi majonĂ©z mindenkit levesz a lĂĄbĂĄrĂłl. đŽ
HozzĂĄvalĂłk 4 fĆre:
Töltött karajhoz:
âą 1 kg sertĂ©skaraj (nagy darabban, kiterĂtve vagy szeletekben)
âą 200 g brokkoli (aprĂtva) đ„Š
âą 100 g reszelt sajt (pl. trappista) đ§
âą 100 g krĂ©msajt đ§
âą 2 gerezd fokhagyma (zĂșzva)
âą SĂł, bors ĂzlĂ©s szerint
⹠200 g bacon (vékony szeletekben)
Körethez:
âą 250 g rizs đ
âą 1 evĆkanĂĄl olaj
âą 1 csipet sĂł
Håzi majonézhez:
âą 1 tojĂĄssĂĄrgĂĄja
⹠2 dl étolaj
âą 1 teĂĄskanĂĄl mustĂĄr
âą 1 gerezd fokhagyma (zĂșzva)
âą 1 csokor Ășjhagyma (aprĂłra vĂĄgva)
⹠Só, bors, pår csepp citromlé
ElkĂ©szĂtĂ©s:
1. A brokkolis töltelĂ©k kĂ©szĂtĂ©se:
1. A brokkolit blansĂrozd (forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂzben 2-3 percig fĆzd, majd hƱtsd le).
2. Keverd össze a brokkolit a reszelt sajttal, a krĂ©msajttal Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄval. SĂłzd, borsozd ĂzlĂ©s szerint.
2. A hĂșs elĆkĂ©szĂtĂ©se:
1. A karajt szeleteld ki vagy vĂĄgd ki Ășgy, hogy tölthetĆ legyen. Ha szeletekkel dolgozol, klopfold ki.
2. Kanalazd a töltelĂ©ket a hĂșsra, majd tekerd fel.
3. Tekerd körbe a bacon szeletekkel, Ă©s rögzĂtsd fogpiszkĂĄlĂłval vagy kötözd meg.
3. SĂŒtĂ©s:
1. Tedd a göngyölt hĂșst sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe.
2. SĂŒsd 180°C-on kb. 40-50 percig, amĂg a bacon aranybarnĂĄra pirul. Az utolsĂł 10 percben grillezheted is.
4. Köret:
1. FĆzd meg a rizst sĂłs, enyhĂ©n olajos vĂzben, amĂg pergĆs nem lesz.
5. HĂĄzi majonĂ©z kĂ©szĂtĂ©se:
1. A tojåssårgåjåt és a mustårt keverd össze botmixerrel egy magas, keskeny edényben.
2. Folyamatos keverĂ©s közben vĂ©kony sugĂĄrban adagold hozzĂĄ az olajat, amĂg a majonĂ©z sƱrƱ nem lesz.
3. ĂzesĂtsd sĂłval, borssal, citromlĂ©vel, majd keverd bele a zĂșzott fokhagymĂĄt Ă©s az aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt.
6. TĂĄlalĂĄs:
A szeletelt, töltött hĂșst pĂĄrolt rizzsel Ă©s a friss, hĂĄzi majonĂ©zzel kĂnĂĄld.
JĂł Ă©tvĂĄgyat! đ
#recept #hĂĄziMajonĂ©z #hĂșsimĂĄdĂł #megfozzelek