đŸ„Š Brokkolival töltött, baconbe göngyölt karaj pĂĄrolt rizzsel Ă©s hĂĄzi majonĂ©zzel – egy igazi kĂŒlönlegessĂ©g!

đŸ„Š Brokkolival töltött, baconbe göngyölt karaj pĂĄrolt rizzsel Ă©s hĂĄzi majonĂ©zzel – egy igazi kĂŒlönlegessĂ©g! post thumbnail image

Ez a fogĂĄs tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi ebĂ©dre vagy vendĂ©gvĂĄrĂłkĂ©nt! A szaftos hĂșs, a sajtos-brokkolis töltelĂ©k, a ropogĂłs bacon Ă©s a friss hĂĄzi majonĂ©z mindenkit levesz a lĂĄbĂĄrĂłl. 🍮

Hozzávalók 4 fƑre:

Töltött karajhoz:

‱ 1 kg sertĂ©skaraj (nagy darabban, kiterĂ­tve vagy szeletekben)

‱ 200 g brokkoli (aprĂ­tva) đŸ„Š

‱ 100 g reszelt sajt (pl. trappista) 🧀

‱ 100 g krĂ©msajt 🧀

‱ 2 gerezd fokhagyma (zĂșzva)

‱ SĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint

‱ 200 g bacon (vĂ©kony szeletekben)

Körethez:

‱ 250 g rizs 🍚

‱ 1 evƑkanál olaj

‱ 1 csipet só

Håzi majonézhez:

‱ 1 tojássárgája

‱ 2 dl Ă©tolaj

‱ 1 teáskanál mustár

‱ 1 gerezd fokhagyma (zĂșzva)

‱ 1 csokor Ășjhagyma (aprĂłra vĂĄgva)

‱ SĂł, bors, pĂĄr csepp citromlĂ©

Elkészítés:

1. A brokkolis töltelék készítése:

1. A brokkolit blansĂ­rozd (forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zben 2-3 percig fƑzd, majd hƱtsd le).

2. Keverd össze a brokkolit a reszelt sajttal, a krĂ©msajttal Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄval. SĂłzd, borsozd Ă­zlĂ©s szerint.

2. A hĂșs elƑkĂ©szĂ­tĂ©se:

1. A karajt szeleteld ki vagy vĂĄgd ki Ășgy, hogy tölthetƑ legyen. Ha szeletekkel dolgozol, klopfold ki.

2. Kanalazd a töltelĂ©ket a hĂșsra, majd tekerd fel.

3. Tekerd körbe a bacon szeletekkel, és rögzítsd fogpiszkålóval vagy kötözd meg.




3. SĂŒtĂ©s:

1. Tedd a göngyölt hĂșst sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

2. SĂŒsd 180°C-on kb. 40-50 percig, amĂ­g a bacon aranybarnĂĄra pirul. Az utolsĂł 10 percben grillezheted is.

4. Köret:

1. FƑzd meg a rizst sĂłs, enyhĂ©n olajos vĂ­zben, amĂ­g pergƑs nem lesz.

5. Håzi majonéz készítése:

1. A tojåssårgåjåt és a mustårt keverd össze botmixerrel egy magas, keskeny edényben.

2. Folyamatos keverés közben vékony sugårban adagold hozzå az olajat, amíg a majonéz sƱrƱ nem lesz.

3. ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal, citromlĂ©vel, majd keverd bele a zĂșzott fokhagymĂĄt Ă©s az aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄt.

6. TĂĄlalĂĄs:

A szeletelt, töltött hĂșst pĂĄrolt rizzsel Ă©s a friss, hĂĄzi majonĂ©zzel kĂ­nĂĄld.

JĂł Ă©tvĂĄgyat! 😊

#recept #hĂĄziMajonĂ©z #hĂșsimĂĄdĂł #megfozzelek