Megfőzzelek.hu Receptek Pisztáciás sajttorta

Pisztáciás sajttorta

Pisztáciás sajttorta post thumbnail image

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

Alaphoz:

• 200 g zabkeksz (vagy más omlós keksz)

• 80 g vaj (olvasztva)

Töltelékhez:

• 500 g krémsajt (pl. mascarpone vagy natúr krémsajt)

• 200 ml habtejszín (30%-os)

• 100 g porcukor

• 100 g pisztácia paszta (házi vagy bolti)

• 1 tk vanília kivonat

• 2 tojás

Tetejére:

• 50 g pisztácia paszta

• 50 g fehér csokoládé (olvasztva)

• 50 g durvára tört pisztácia

Elkészítés

1. Kekszalap elkészítése:

• A kekszet aprítógépben morzsásra töröd, majd összekevered az olvasztott vajjal.

• Nyomkodd egyenletesen a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, míg elkészíted a tölteléket.

2. Krém elkészítése:

• A krémsajtot keverd simára a porcukorral és a vanília kivonattal.

• Add hozzá a pisztácia pasztát, és keverd homogénre.

• Egyenként add hozzá a tojásokat, majd a tejszínt, és alaposan dolgozd össze, hogy sima krémet kapj.

3. Sütés:

• Öntsd a krémet a kekszalapra, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, amíg a közepe még kissé remegős marad.

• Hagyd a formában kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára.

4. Díszítés:

• A kihűlt torta tetejét kend meg pisztácia pasztával.

• Csorgasd rá az olvasztott fehér csokoládét, és szórd meg durvára tört pisztáciával.

5. Tálalás:

• Vágd szeletekre, és tálald hidegen.

Ha szeretnéd, kiegészítheted friss gyümölcsökkel, például málnával vagy eperrel.

Eszméletlen finom és gyorsan elkészül!Jó étvágyat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post