Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)
Alaphoz:
• 200 g zabkeksz (vagy más omlós keksz)
• 80 g vaj (olvasztva)
Töltelékhez:
• 500 g krémsajt (pl. mascarpone vagy natúr krémsajt)
• 200 ml habtejszín (30%-os)
• 100 g porcukor
• 100 g pisztácia paszta (házi vagy bolti)
• 1 tk vanília kivonat
• 2 tojás
Tetejére:
• 50 g pisztácia paszta
• 50 g fehér csokoládé (olvasztva)
• 50 g durvára tört pisztácia
Elkészítés
1. Kekszalap elkészítése:
• A kekszet aprítógépben morzsásra töröd, majd összekevered az olvasztott vajjal.
• Nyomkodd egyenletesen a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, míg elkészíted a tölteléket.
2. Krém elkészítése:
• A krémsajtot keverd simára a porcukorral és a vanília kivonattal.
• Add hozzá a pisztácia pasztát, és keverd homogénre.
• Egyenként add hozzá a tojásokat, majd a tejszínt, és alaposan dolgozd össze, hogy sima krémet kapj.
3. Sütés:
• Öntsd a krémet a kekszalapra, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, amíg a közepe még kissé remegős marad.
• Hagyd a formában kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára.
4. Díszítés:
• A kihűlt torta tetejét kend meg pisztácia pasztával.
• Csorgasd rá az olvasztott fehér csokoládét, és szórd meg durvára tört pisztáciával.
5. Tálalás:
• Vágd szeletekre, és tálald hidegen.
Ha szeretnéd, kiegészítheted friss gyümölcsökkel, például málnával vagy eperrel.
Eszméletlen finom és gyorsan elkészül!Jó étvágyat!
