Megfőzzelek.hu Receptek Könnyed padlizsánkrém🍆

Könnyed padlizsánkrém🍆

Könnyed padlizsánkrém🍆 post thumbnail image

Padlizsánkrém recept

Hozzávalók (2-3 személyre):

• 2 közepes padlizsán – kb. 600 Ft

• 1 kisebb fej vöröshagyma (elhagyható) – kb. 50 Ft

• 2 gerezd fokhagyma – kb. 20 Ft

• 2-3 evőkanál majonéz – kb. 100 Ft

• 1 evőkanál citromlé – kb. 30 Ft

• 2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft

• Só, bors ízlés szerint – kb. 10 Ft

• Petrezselyem (díszítéshez, opcionális) – kb. 50 Ft

Elkészítés:

1. Padlizsán sütése: A padlizsánokat mosd meg, majd szúrd meg néhány helyen villával. Süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg puha lesz,ezt lehet fokozni ha parázs fölött vagy épp rostlapon készíted el,a parázson megkapja azt a különleges füstös jegyet,amitől még ellenállhatatlanabb lesz.

2. Tisztítás: Kapard ki a sült padlizsán húsát, és tedd egy tálba.

3. Ízesítés: Add hozzá az aprított hagymát (ha használod), a zúzott fokhagymát, majonézt, citromlevet és olívaolajat. Sózd, borsozd ízlés szerint, és jól keverd össze.

4. Hűtés: Hűtsd le legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

5. Tálalás: Pirítóssal, friss kenyérrel kínáld, díszítsd petrezselyemmel, ha szeretnéd.

Kalóriaérték:

• Kb. 450-500 kcal (az összetevők arányától függően)

Nehézségi szint:

🔥⚫⚫⚫⚫ (1/5 láng)

Ár: kb. 920 Ft

Jó étvágyat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Marha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkalMarha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkal

Hozzávalók (4 főre): • Marha nyak: • 800 g marha nyak • 2 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma (aprítva) • 1 evőkanál mustár • 1 teáskanál füstölt paprika •