Hozzávalók (4 személyre):
• 4 szelet karaj (kb. 600 g)
• 200 g combsonka (helyettesíthető bacon-nel vagy más hússal)
• 150 g cheddar sajt (reszelve vagy szeletelve)
• 2 szál újhagyma (karikára vágva)
• 200 ml 20%-os főzőtejszín
• 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
• Só és bors ízlés szerint
• 1 evőkanál friss petrezselyemzöld (aprítva)
• 1 evőkanál olívaolaj (a sütéshez)
Köret:
• 500 g burgonya
• 1 tojás
• 100 g zsemlemorzsa
• Só, bors
• Olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Előkészítés:
• Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses).
• A karajszeleteket sózd, borsozd, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.
• A sütőtál alját enyhén kend ki olívaolajjal.
2. Rakott hús összeállítása:

• Helyezd a karajszeleteket a sütőtálba.
• Az első rétegnek tedd rá a combsonkát (vagy bacon-t), majd jöhet a reszelt cheddar sajt egy rétege.


• Erre szórd a karikára vágott újhagymát.

• Ismételd a rétegezést a hozzávalókkal, amíg minden elfogy, de a legfelső réteg cheddar sajt és hagyma legyen.
3. Tejszínes öntet:
• Öntsd rá a főzőtejszínt egyenletesen, hogy az egész rakott hús alá is jusson. Ha szükséges, egy kis extra sóval és borssal fűszerezheted.
4. Sütés:

• Fedd le alufóliával, és süsd 35-40 percig.
• Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Köret (Házi Burgonya Krokett):
1. Burgonya előkészítése:
• A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.
• A megfőtt burgonyát törd át, majd hagyd kihűlni.

2. Krokett formázása:
• A kihűlt burgonyához adj hozzá egy felvert tojást, sót, borsot, és jól keverd össze.
• Formázz kis golyókat vagy rudakat a masszából.
• Hempergesd meg zsemlemorzsában.
3. Sütés:
• Olajban süsd a kroketteket aranybarnára és ropogósra.
Tálalás:
Tálald a rakott húst frissen sült burgonya krokettel és egy kis friss salátával, ha szeretnéd.
Ez egy gazdag és finom étel, amely könnyedén elkészíthető és mindenkit lenyűgöz! Jó étvágyat!