Megfőzzelek.hu Receptek Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel

Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel

Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel post thumbnail image

Hozzávalók (4 személyre):

• 4 szelet karaj (kb. 600 g)

• 200 g combsonka (helyettesíthető bacon-nel vagy más hússal)

• 150 g cheddar sajt (reszelve vagy szeletelve)

• 2 szál újhagyma (karikára vágva)

• 200 ml 20%-os főzőtejszín

• 2 gerezd fokhagyma (zúzva)

• Só és bors ízlés szerint

• 1 evőkanál friss petrezselyemzöld (aprítva)

• 1 evőkanál olívaolaj (a sütéshez)

Köret:

• 500 g burgonya

• 1 tojás

• 100 g zsemlemorzsa

• Só, bors

• Olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Előkészítés:

• Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses).

• A karajszeleteket sózd, borsozd, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.

• A sütőtál alját enyhén kend ki olívaolajjal.

2. Rakott hús összeállítása:

• Helyezd a karajszeleteket a sütőtálba.

• Az első rétegnek tedd rá a combsonkát (vagy bacon-t), majd jöhet a reszelt cheddar sajt egy rétege.


• Erre szórd a karikára vágott újhagymát.

• Ismételd a rétegezést a hozzávalókkal, amíg minden elfogy, de a legfelső réteg cheddar sajt és hagyma legyen.

3. Tejszínes öntet:

• Öntsd rá a főzőtejszínt egyenletesen, hogy az egész rakott hús alá is jusson. Ha szükséges, egy kis extra sóval és borssal fűszerezheted.

4. Sütés:

• Fedd le alufóliával, és süsd 35-40 percig.

• Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Köret (Házi Burgonya Krokett):

1. Burgonya előkészítése:

• A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

• A megfőtt burgonyát törd át, majd hagyd kihűlni.

2. Krokett formázása:

• A kihűlt burgonyához adj hozzá egy felvert tojást, sót, borsot, és jól keverd össze.

• Formázz kis golyókat vagy rudakat a masszából.

• Hempergesd meg zsemlemorzsában.

3. Sütés:

• Olajban süsd a kroketteket aranybarnára és ropogósra.

Tálalás:

Tálald a rakott húst frissen sült burgonya krokettel és egy kis friss salátával, ha szeretnéd.

Ez egy gazdag és finom étel, amely könnyedén elkészíthető és mindenkit lenyűgöz! Jó étvágyat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post