Megfőzzelek.hu Receptek Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel

Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel

Rakott Karaj Cheddar Sajttal, Combbal és Tejszínnel post thumbnail image

Hozzávalók (4 személyre):

• 4 szelet karaj (kb. 600 g)

• 200 g combsonka (helyettesíthető bacon-nel vagy más hússal)

• 150 g cheddar sajt (reszelve vagy szeletelve)

• 2 szál újhagyma (karikára vágva)

• 200 ml 20%-os főzőtejszín

• 2 gerezd fokhagyma (zúzva)

• Só és bors ízlés szerint

• 1 evőkanál friss petrezselyemzöld (aprítva)

• 1 evőkanál olívaolaj (a sütéshez)

Köret:

• 500 g burgonya

• 1 tojás

• 100 g zsemlemorzsa

• Só, bors

• Olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Előkészítés:

• Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses).

• A karajszeleteket sózd, borsozd, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.

• A sütőtál alját enyhén kend ki olívaolajjal.

2. Rakott hús összeállítása:

• Helyezd a karajszeleteket a sütőtálba.

• Az első rétegnek tedd rá a combsonkát (vagy bacon-t), majd jöhet a reszelt cheddar sajt egy rétege.


• Erre szórd a karikára vágott újhagymát.

• Ismételd a rétegezést a hozzávalókkal, amíg minden elfogy, de a legfelső réteg cheddar sajt és hagyma legyen.

3. Tejszínes öntet:

• Öntsd rá a főzőtejszínt egyenletesen, hogy az egész rakott hús alá is jusson. Ha szükséges, egy kis extra sóval és borssal fűszerezheted.

4. Sütés:

• Fedd le alufóliával, és süsd 35-40 percig.

• Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Köret (Házi Burgonya Krokett):

1. Burgonya előkészítése:

• A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

• A megfőtt burgonyát törd át, majd hagyd kihűlni.

2. Krokett formázása:

• A kihűlt burgonyához adj hozzá egy felvert tojást, sót, borsot, és jól keverd össze.

• Formázz kis golyókat vagy rudakat a masszából.

• Hempergesd meg zsemlemorzsában.

3. Sütés:

• Olajban süsd a kroketteket aranybarnára és ropogósra.

Tálalás:

Tálald a rakott húst frissen sült burgonya krokettel és egy kis friss salátával, ha szeretnéd.

Ez egy gazdag és finom étel, amely könnyedén elkészíthető és mindenkit lenyűgöz! Jó étvágyat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Marha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkalMarha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkal

Hozzávalók (4 főre): • Marha nyak: • 800 g marha nyak • 2 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma (aprítva) • 1 evőkanál mustár • 1 teáskanál füstölt paprika •