Megfőzzelek.hu Receptek Újhagymás pirított baconos Mac&Cheese

Újhagymás pirított baconos Mac&Cheese

Újhagymás pirított baconos Mac&Cheese post thumbnail image

A mai választás egy gyors,laktató és szuperkrémes ételre jutott:

Mac & Cheese újhagymával, kukoricával és baconszalonnával igazán finom és gazdag étel lesz.

Hozzávalók:

  • 250 g Cornetti Rigati (vagy más tészta)
  • 200 g cheddar sajt,trappista sajt,vagy Edami sajt reszelve
  • 50 g parmezán sajt,reszelve (opcionális)
  • 2 evőkanál vaj
  • 150ml főző tejszín
  • 150-350 ml tej
  • 100 g kukorica (konzerv vagy friss, főzve)
  • 4-5 szelet baconszalonna
  • 2-3 szál újhagyma,apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tészta főzése:Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le és tedd félre.
  2. Baconszalonna elkészítése:Egy serpenyőben süsd ropogósra a baconszalonna szeleteket. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és törd össze kisebb darabokra. A serpenyőben maradt zsírt tartsd meg.
  3. Szósz készítése:
    • Olvaszd meg a vajat egy közepes lábasban közepes hőfokon.
    • Fokozatosan add hozzá a tejet,és a főző tejszínt , közben folyamatosan kevergetve.
    • Keverd bele a reszelt cheddar sajtot, majd a parmezánt (ha használsz), és addig kevergesd, amíg a sajt teljesen elolvad.
  4. Összeállítás:
    • Keverd hozzá a főtt tésztát a sajtos szószhoz.
    • Add hozzá a kukoricát, az apróra vágott újhagymát és a ropogósra sült bacondarabokat. Keverd össze az egészet.
    • Sózd és borsozd ízlés szerint.
  5. Sütés (opcionális):
    • Ha szeretnéd, hogy a teteje ropogós legyen, öntsd a Mac & Cheese-t egy sütőtálba, szórd meg egy kevés extra sajttal és baconnel, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10-15 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Tálalás:
Melegen tálald, és élvezd ezt a gazdag és ízletes fogást!

Ez az étel nagyszerű választás lehet egy gyors hétköznapi vacsorához vagy akár egy baráti összejövetelhez is.


🥵

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Marha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkalMarha nyak steak tejszínes gombával, újhagymás petrezselymes tört burgonyával és pirított répa hasábokkal

Hozzávalók (4 főre): • Marha nyak: • 800 g marha nyak • 2 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma (aprítva) • 1 evőkanál mustár • 1 teáskanál füstölt paprika •